Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Giro d'Italia

Jackpot

Etappeschema Giro d'Italia 2022

Week 1

Week 2

Vrijdag 6 mei. Etappe 1 Boedapest - Visegrád

 

We beginnen met een etappe in lijn. Op het oog een vlakke etappe van 195 km. Maar het venijn zit 'm in de staart met een klimmetje van 5,5 km tegen zo'n 6%.

Zaterdag 7 mei. Etappe 2 Boedapest - Boedapest

 

De eerste van 2 individuele tijdritten. We rijden 9,2 km door Boedapest, ook hier weer een klimmetje in de slotkilometers. Deze is maar 1,3 km tegen 5% gemiddeld, maar de eerste 300 meter gaat met 10% omhoog.

Zondag 8 mei. Etappe 3 Kaposvár - Balatonfüred

 

De laatste etappe op Hongaarse bodem. 201 kilometer zo goed als vlak. Op zo'n 13 kilometer moeten we een pukkeltje van de 4e categorie over, maar daarna mogen de sprinters aan het werk.

Maandag 9 mei. 1e rustdag

 

We vliegen vandaag van Hongarije naar het zuiden van Italië.

Dinsdag 10 mei. Etappe 4 Avola - Etna

 

We gaan vandaag echt klimmen. We hebben nu 3 keer een 4e categorie in de benen, maar vandaag ligt na bijna 127 km de klim van de 1e categorie te wachten op een slotspektakel van ruim 25 kilometer.

Woensdag 11 mei. Etappe 5 Catania - Messina

 

De etappe van vandaag is 172 kilometer lang en na 75 kilometer bereiken we de top van de enige klim (2e cat.) in deze etappe. Mocht de voorsprong niet te groot zijn, kunnen we wel rekening houden met een massasprint.

Donderdag 12 mei. Etappe 6 Palmi - Scalea

 

Vanuit de punt van de laars gaan we omhoog. We rijden 192 over een voornamelijk vlak parcours, op het klimmetje van de 4e categorie na. De top ligt zo'n 35 kilometer van de start. Je kan er wel vanuit gaan dat er vandaag gesprint gaat worden.

Vrijdag 13 mei. Etappe 7 Diamante - Potenza

 

Vanuit de punt van de laars gaan we omhoog. We rijden 192 km over een voornamelijk vlak parcours, op het klimmetje van de 4e categorie na. De top ligt zo'n 35 kilometer van de start. Je kan er wel vanuit gaan dat er vandaag gesprint gaat worden.

Week 2