Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Giro d'Italia

Jackpot

Week 1

Etappeschema Giro d'Italia 2022

Week 2

Week 3

Zaterdag 14 mei. Etappe 8 Napels - Napels

 

Vertrek en finish liggen in Napels vandaag, daartussen ligt een heuvelachtig parcours van 149 kilometer. Je zou bijna zeggen dat we Mathieu van der Poel hier gaat winnen......

Zondag 15 mei. Etappe 9 Iserna - Blockhaus

 

In deze etappe rijden de renners in totaal 5000 hoogtemeters. Eén van de 2e categorie en twee van de 1e categorie. De Klassementsrenners kunnen flink aan de bak.

Dinsdag 17 mei. Etappe 10 Pescara - Jesi

 

De eerste 100 kilometer is helemaal vlak. De tweede helft van deze etappe is glooiend. Met driemaal een beklimming van de 4e categorie. Maken Démare en Ewan een kans vandaag of gaan we renners als Van der Poel, Girmay en Cort zien?

Woensdag 18 mei. Etappe 11 Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia

 

Geen etappe om een vrije dag voor te nemen. Gisteren hadden we 100 kilometer vlak, vandaag zijn het er 210. Leuk voor de Italiaanse VVV, maar dit wordt natuurlijk een massasprint.

Donderdag 19 mei. Etappe 12 Parma - Genoa

 

Een mooie dag voor de aanvallers. Een ruime 200 kilometer met 3 niet al te zware beklimmingen en de laatste 30 kilometer rijden we in principe naar beneden.

Vrijdag 20 mei. Etappe 13 San Remo - Cuneo

 

De renners krijgen een warming-up van zo'n 40 kilometer. Dan krijgen ze een klimmetje van de 3e categorie. Maar waarschijnlijk eindigt deze etappe gewoon in een sprint.

Zaterdag 21 mei. Etappe 14 Santena - Torino

 

Ik denk dat de aanvallers van het peloton deze etappe hebben aangevinkt. We hebben 5 echte beklimmingen (2x 2e en 3x 3e) en dan nog wat pukkels.