Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Giro d'Italia

Jackpot

Week 2

Etappeschema Giro d'Italia 2022

Week 3

Zondag 22 mei. Etappe 15 Rivarolo Canavese - Cogne

 

Het vertrek ligt op zo'n 300 meter en de finish op 1600 meter. Geen etappe voor de snelle jongens met de dikke dijen, maar voor de lichte jongens met de dunne pootjes. 2 beklimmingen van de 1e categorie en de finish ligt na 177 kilometer op een beklimming van de 2e categorie.

Dinsdag 24 mei. Etappe 16 Salò - Aprica

 

Ook vandaag zullen de sprinters een bus gaan vormen. Tis wederom flink klimmen vandaag, alleen kunnen ze vandaag na de laatste klim de fiets rustig naar de finish laten rollen.

Woensdag 25 mei. Etappe 17 Ponte di Legno - Lavarone

 

Zoals het in een goede slotweek hoort, 3 etappes met serieuze beklimmingen op rij. Vandaag finishen we niet bergop, maar het zal er niet minder spectaculair om zijn.

Donderdag 26 mei. Etappe 18 Borgo Valsugana - Trevisio

 

Een rustdag voor de klimmers, al zullen ze toch scherp moeten zijn. De sprinters die de bergen hebben overleefd, zullen vandaag hun kans willen grijpen, want het is de laatste en daar zal voor gewerkt moeten worden!

Vrijdag 27 mei. Etappe 19 Marano Lagunare - Santuario di Castelmonte

 

Dit noemen ze dan een tussen etappe. 180 kilometer met na 120 kilometer een beklimming van de 1e categorie en als toetje een finish bergop, 9 kilometer met een gemiddelde van 8,5% en een stukje van 13%.

Zaterdagdag 28 mei. Etappe 20 Belluno - Marmolada

 

Mocht de strijd om de Azzurra nog niet zijn beslist, kan dat vandaag. We gaan 4490 hoogtemeters krijgen en met de beklimming van de Passo Pordoi is de enige van de Buitencategorie van deze Giro. We finishen bergop!

Zondag 29 mei. Etappe 21 Verona - Verona

 

We eindigen de Grio d'Italia van 2022 traditioneel met een individuele tijdrit. Deze laatste etappe van 17 kilometer met in het meter een soort van drempel eindigt in het Romeinse amfitheater!

Week 2