Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Tour de France

Jackpot

Etappeschema Tour de France 2022

Week 1

Week 2

Vrijdag 1 juli. Etappe 1 Copenhague - Copenhague

 

De Tour de France beginnen we met een vlakke tijdrit van 13 km in Kopenhagen. Alles geven voor de éérste Gele Trui. Mathieu van der Poel heeft zijn zinnen op de Gele Trui gezet.

Zaterdag 2 juli. Etappe 2 Roskilde - Nyborg

 

De op één na langste etappe van deze Tour gaat over 3 colletjes van de 4e. Er moet iemand de Bollentrui in! De rest van de etappe vraagt om een massasprint.

Zondag 3 juli. Etappe 3 Velje - Sønderborg

 

Laatste etappe op Deens grondgebied. Wederom 3x een 4e categorie en (waarschijnlijk) wederom een massasprint.

Maandag 4 juli. 1e Rustdag

 

Net als in de Giro, gelijk maar een rustdag. Het circus verhuist naar Duinkerke voor etappe nummer 4.

Dinsdag 5 juli. Etappe 4 Dunkerque - Calais

 

Voor het eerst dat de Tour in Calais finisht. We fietsen 171,5 km door een heuvelachtig terrein met 10 kilometer een pittig puistje, vooral voor de spinters, dus wordt daar de etappe beslist of gaan we alsnog sprinten met z'n allen.

Woensdag 6 juli. Etappe 5 Lille - Arenberg

 

Deze 153,7 kilometer gaan ondermeer over 11 kasseistroken. Gaat dit een strijd worden tussen Mathieu en Wout? Eén ding is zeker, zo'n etappe levert altijd een verliezer op! Ja, en ook een winnaar........

Donderdag 7 juli. Etappe 6 Binche - Longwy

 

Vandaag staat de langste etappe op het programma, maar liefst 220 kilometer. Op 5 kilometer ligt nog een klimmetje van 800 meter tegen een gemiddelde van 12,3%... En ook de finish richting de finish zit nog een strookje van 11%.

Vrijdag 8 juli. Etappe 7 Tomblaine - La Super Planche des Belles Filles

 

Vandaag de eerste serieuze beklimming, het perkje van de mooie meisjes. Maar daarvoor moet nog eerst 170 kilometer gereden worden en de renners moeten dan ook nog over 2 beklimmingen van de 3e categorie over.

Week 2