Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Tour de France

Jackpot

Week 1

Etappeschema Tour de France 2022

Week 2

Week 3

Zaterdag 9 juli. Etappe 8 Dole - Lausannes

 

Een mooie etappe voor de aanvallers. Met een slotklimmetje van bijna 5 kilometer tegen een gemiddelde van 4,6%.

Zondag 10 juli. Etappe 9 Aigle - Châtel les portes du Soleil

 

De laatste etappe voor de 2e rustdag is bijna 193 km lang. Met daarin 4 colletjes (4e, 2e en 2x 1e cat.) en het feest eindigt heuvel op. Gaan we de klassementsmannen al zien of laten ze het nog aan de aanvallers, kansje voor Bauke?

Maandag 11 juli 2e Rustdag

 

Beetje de spiertjes losrijden en een boekje lezen. En uiteraard de een bezoekje van de pers.

Dinsdag 12 juli. Etappe 10 Morzine - Megève

 

We rekenen vandaag weer op de vluchters, het is nog niet zwaar genoeg voor de grote mannen. We hebben 2 klimmetjes van de 4e, ééntje van de 3e en we eindigen op een 2e categorie en dat allemaal in 148,1 kilometer.

Woensdag 13 juli. Etappe 11 Albertville - Col de Granon

 

Het kan nu echt beginnen. Na een opwarmertje van de 2e categorie krijgen we du Télégraph, du Galibier en du Granon op een rijtje. Als dat geen vuurwerk op gaat leveren?

Donderdag 14 juli. Etappe 12 Briançon - L'Alpe d'Huez

 

De Nederlandse Berg. Maar ja, wie gaat daar als eerste boven zijn: Mollema, Poels? Of toch een Fransman het is toch Quartorze Juillet. Maar voor de Alpe d'Huez moeten we eerst voor de 2e keer de Galibier op en ook Col de la Croix de Fer. Samengevat 165 kilometer met 3x Buitencategorie! Eéntje om voor thuis te blijven......

Vrijdag 15 juli. Etappe 13 Bourg d'Oisans - Saint-Etienne

 

Vergeleken met de afgelopen 2 etappes lijkt dit op een verkapte rustdag. Voor de klassementsrennes misschien, maar vandaag gaan de aanvallers het weer proberen en misschien is er een handjevol sprinters die er ook wel zin in hebben.

Zaterdag 16 juli. Etappe 14 Saint-Etienne - Mende

 

Vergeleken met de afgelopen 2 etappes lijkt dit op een verkapte rustdag. Voor de klassementsrennes misschien, maar vandaag gaan de aanvallers het weer proberen en misschien is er een handjevol sprinters die er ook wel zin in hebben, maar de aankomst is best lastig.