Home

Hét Grote Wielerronde Spel

 

Tour de France

Jackpot

Week 2

Etappeschema Tour de France 2022

Week 3

Zondag 17 juli Etappe 15 Rodez - Carcasonne

 

Nog één keer door de 200 kilometer. Het lijkt op een mooie aankomst voor de sprinters, maar wie gaat de vluchters terughalen?

Maandag 18 juli Etappe 3e Rustdag

 

Lekker rustig aan doen en geen hectiek. Nou ja, als je niet één van de truien draagt of nog kans maakt op de eindzege.

Dinsdag 19 juli Etappe 16 Carcassonne - Foix

 

De slotweek beginnen we redelijk rustig. Bijna 180 kilometer met éénmaal 4e, éénmaal 3e en tweemaal 1e categorie en dan is het uitrollen naar de meet!

Woensdag 20 juli Etappe 17 Saint-Gaudens - Peyragudes

 

Kort maar Krachtig. Na vals plat van zo'n 50 kilometer krijgen we in de overige 80 4 mooie beklimmingen met finish op de Peyragudes.

Donderdag 21 juli Etappe 18 Lourdes - Hautacam

 

Geen tijd voor een bedevaart. Vandaag staat de laatste bergetappe deze Tour op het programma. We beginnen met de Aubisque en de finish ligt op de Hautacam. En daar tussen ligt een 'colletje' van de 1e categorie (Col de Spandelles).

Vrijdag 22 juli Etappe 19 Castelnau-Magnoac - Cahors

 

De sprinters krijgen nog 2 kansen en vandaag is de eerste. We kunnen er een heleboel over zeggen, maar als dit geen massasprint wordt, zijn er teveel sprinters afgestapt.......

Zaterdag 23 juli Etappe 20 Lacapelle-Marival - Rocamadour

 

Als de Tour nog niet beslist is, wordt ie vandaag beslist. Maar dat is een open deur! Een tijdrit van bijna 41 kilometer met in de laatste 5 kilometer 2 korte klimmetjes.

Zondag 24 juli Etappe 21 Paris La Défense Arena - Paris Champs-Élysées

 

Het is al bekend, een paar foto's, een paar rondjes over de Champs-Élysees, een paar pogingen om te demareren en dan hebben we een sprint en is de Tour de France van 2022 verleden tijd.

Week 2